Waarom maken zo veel mensen gebruik van een Supboard in de zomer? Mijn eigen ervaringen op een rijtje gezet!

Niemand heeft me er ooit van beschuldigd dat ik sierlijk of gecoördineerd ben, dat was ook duidelijk te zien tijdens het gebruiken van mijn nieuwe opblaasbare SUP board van Watersports4fun. Dus toen ik de kans kreeg om voor de allereerste keer aan Stand Up Paddle Boarding te doen, was ik zowel nerveus als opgewonden. Gelukkig was ik in goede handen bij Aaron en Nick in het Fiesta Key Resort in de Florida Keys. Ja, ze hadden geweldig materiaal op een prachtige locatie – – maar het beste middel dat ze hadden om me op mijn gemak te laten voelen, was hun absolute enthousiasme en onwankelbare vertrouwen dat ik zou kunnen paddleboarden zonder mezelf voor schut te zetten of naar het ziekenhuis te moeten.

Mijn ervaringen met het gebruiken van een Stand Up Paddle Board in Florida deze vakantie

  • Een van de beste dingen aan de Florida Keys is hoe dicht je bij de natuur bent als je hier bent. Dat werd duidelijk toen een zeekoe voorbij kwam zwerven terwijl we de peddelplanken in het water legden. Ik zou de grote, logge zwemmer helemaal gemist hebben, maar Nick heeft een oog voor de unieke wilde dieren hier in de Keys en zorgde ervoor dat ik ze goed kon zien.
  • Ik moet toegeven dat ik nerveus was toen Nick de peddelplank tevoorschijn haalde en zei dat ik erop moest stappen. Hij had alle instructies zorgvuldig doorgenomen en alles gedemonstreerd. Hij liet me zien hoe ik de peddel vast moest houden, verzekerde me dat ik het zonder problemen zou kunnen – – maar dat alles loste op in nervositeit toen het tijd was om van de steiger af te stappen! De sleutel was om een goede brede houding in het midden van het board te krijgen en… dit was belangrijk …. kijk niet naar het board. Nick vertelde me om mijn ogen op de horizon te houden en dat maakte het verschil. Ik zou je ook willen waarschuwen om je knieën niet op slot te doen, wat makkelijk te doen is, vooral als je nerveus bent.

Wat zijn de beste manieren om een supboard te gebruiken bij lekker weer?

We peddelden het open water op, langzaam zodat ik het onder de knie kon krijgen. Tegen de tijd dat we weg waren van de dokken, begon ik me op mijn gemak te voelen en genoot ik echt van het perspectief dat je krijgt als je staand op het water bent. Bij watersporten zit je zo vaak en zit je lager in het water. De staande positie maakte het makkelijker om dieren in het water te zien en het was een hele weidse manier om de prachtige omgeving in je op te nemen. We bleven dicht bij de kust in de ondiepe gebieden, wat perfect was voor mijn eerste paddle board ervaring en gaf me de kans om een kogelvis en pijlstaartrog te zien, en veel andere geweldige bezienswaardigheden, wil je meer weten? Bekijk dan de beste plekken om een supboard kopen op een veilige manier te regelen.

Waarom is het verstandig om zonnebrand te gebruiken als je gebruik maakt van een supboard?

Een waarschuwing: de zon is erg sterk in de Keys en het is belangrijk om zonnebrandcrème te dragen en jezelf te beschermen tegen de zon. Ik heb een goedkope zonnebril meegenomen – een zonnebril waarvan ik het niet erg vind om hem in het water te zien verdwijnen als het zover komt. Als je een lichte huidskleur hebt, stel ik voor om een t-shirt en een hoed te dragen, gewoon om extra voorzichtig te zijn. Niets kan een leuke tijd sneller verpesten dan zonnebrand en bij paddle boarding sta je rechtop in de zon. Extra voorzorgsmaatregelen nemen om je gezicht en schouders te beschermen zou deel moeten uitmaken van je voorbereiding op je eerste excursie met het paddle board.